Burun Estetiği
(Rinoplasti) Nedir ?
Doğuştan gelen nedenlerden dolayı burunda meydana gelen şekil bozuklukları ya da kişiyi mutsuz eden burun görünüşü düzeltme amaçlı yapılan ameliyata rinoplasti (burun estetiği) denir.
Burun hem fonksiyonel hem de görsel önemi olan bir organdır. Bu nedenle burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı sadece görselliği düzeltmeyi değil, aynı zamanda eğer varsa nefes alma problemini de gidermeyi hedeflemektedir.
Tekniğimiz ; Açık teknikle rinoplastiyi tercih etmekteyiz. Klasik yöntemlerden olan çekiçle kemik kırma ve mekanik törpüleme yerine kemiklere milimetrik kesi ve şekil vermeyi sağlayan piezo ve tur cihazlarını kullanıyoruz. Ameliyat sonrası ödem, morluk ve şişlik hiç olmuyor demek iddialı olsa da klasik yöntemlere göre çok daha az olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
Rinoplasti operasyonu ile burundaki şekil bozuklukları ve nefes almada zorluğa neden olan fiziksel ve fonksiyonel bozukluklar da düzeltilir. Önemli olan; standart bir burun ameliyatı değil hastanın taleplerine ve yüzüne uygun, doğal bir burun şeklinin sağlanabilmesidir.
Hastalar çeşitli şikayetler ile burun cerrahlara başvururlar; aşırı büyük burun, geniş burun, kemerli burun, kısa burun, geniş burun delikleri, eğri burun, burun ucu düşüklüğü gibi. Neler yapılabileceği karşılıklı olarak görüşülür ve beklentileri doğrultusunda yüzüne en uygun ameliyat planlanır. Görüşme esnasında hastaların genel sağlık durumları da değerlendirilir. Yaş için bilimsel olarak kadınlarda 16 erkeklerde 17 yaş sınır olarak bilinmektedir.
Burun estetiği ameliyatından sonra iyileşme dışarıdan müdahale ve ilaçlar ile hızlandırılamaz. Estetik burun ameliyatı iyileşmesi uzun bir süreçtir, sabır ve zaman ister. Burun estetiği ameliyatı iyileşmesi 6 ay ile 1 yıla kadar değişen bir zaman dönemi alabilmektedir. Burun estetiği öncesi biraz heyecan olsa da burun ameliyatı sonrası genellikle rahat geçer. Lütfen burnunuzun en iyi haline ulaşmak için kendinize zaman tanıyın.
Burun estetiği ameliyatı öncesi biraz heyecan olsa da burun ameliyatı sonrası genellikle rahat geçer. Ameliyattan sonra ertesi gün hastaneden taburcu olarak evinize gidebilirsiniz.
Samsun Burun Estetiği
Samsun Burun Estetiği Fiyatları ?
Samsun Rhinoplasti
Rinoplasti Kimlere Uygulanır ?
Birçok kişi burun görüntüsünden rahatsız olduğu için cerrahi müdahale düşünmektedir. Ancak tabi cerrahi operasyonlar, herkese rahatlıkla uygulanabilen müdahaleler değildir.
Kişilerin bazı kriterlere sahip olması gerekir. Öncelikle rinoplasti operasyonunda önemli bir yaş sınırı vardır. Bu yaş sınırı kadınlarda 16 erkeklerde ise 17 olmaktadır. Bu yaş sınırını geçen kişilerde dikkat edilen diğer unsurlardan biri kişilerin cerrahi müdahaleye engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunun olup olmadığıdır.
Sonuç olarak kimlerin burun estetik operasyonuna uygun olup olmadığınıza muayene sonrasında karar verebiliriz. Detaylı bir muayenenin ardından sizlere bu konuda bilgi verilecektir.
Burun Estetiği Nasıl Yapılır ?
Rinoplasti genel anestezi altında yapılan bir operasyondur. Çok nadir olarak tip plasti dediğimiz burun ucu estetiği sadece lokal anestezi ile yapılabilir. Burun estetik işlemleri nasıl yapılır. Açık ve Kapalı teknik olmak üzere iki tip rinoplasti tekniği mevcuttur.
Rinoplasti Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Belli Başlı Unsurlar
-
Ameliyata girilmeden önce soğuk algınlığı nezle, ya da grip tarzında bir rahatsızlık durumu var ise bu tarz durumlar ameliyatı engelleyebilmektedir.
-
Hastanın rutin kullandığı ilaçları var ise bunları muayene sırasında uzman hekime bildirilmelidir.
-
Ameliyattan yaklaşık 10 gün kadar önce kan sulandırıcı ilaçların kullanımı kesilmelidir ki ameliyat esnasında yaşanabilecek olan riskler ortadan kaldırılsın.
-
Bitki çayların bir kısmında kan sıvılaştırıcı bir özelliği olmasından dolayı da ameliyattan bir hafta kadar önce bitki çayı kullanımı da kesilmelidir. (Yeşil çay, kızılcık, papatya ve karanfil çayı gibi)
-
Doğum kontrol hapları bacaklarda pıhtı oluşma riskini arttırmaktadır. Bu bakımdan Rinoplastiden 4 hafta önce, doğum kontrol haplarının kullanımının bırakılması gerekmektedir.
-
Sigara kullanımı yaranın iyileşme sürecini geciktiren bir alışkanlık olmasından dolayı sigarayı da operasyon öncesinde bırakmada fayda vardır.
-
Bağışıklık sistemi üzerinde baskıya sebep olabilecek alkol tüketimi söz konusu olmamalıdır.
-
Kadınların regl dönemleri estetik ameliyatı engelleyici bir durum değildir fakat bu durumun tam olarak engel olup olmadığına karar verecek olan kişi doktorumuzdur. Bu konuda doktorumuza bilgi verilmelidir.
-
Ameliyat günü makyaj yapılmamalı, saç spreyi veya jöle, oje kullanılmamalı, yüzük, kolye vb gibi takılar takılmamalıdır.
-
Ameliyattan bir gün önce burun kılları mümkün olduğunca makine veya makasla kesilmelidir.Ağda yapılmamalıdır.
-
Erkek hastalar için ameliyattan bir gün önce jilet veya makinenin en kısa ucu ile sakal traşı olunmalıdır.
Rinoplasti Öncesi Aç Kalma Süresi
Genel anestezi alabilmeniz için mecburen ameliyat saatinden
8 saat önce katı ve su da dahil olmak üzere sıvı gıdaların tüketimi kesilmelidir. Kaba bir hesap ile ameliyattan önceki gece 12 den sonra hiç bir şey yiyip içilmemelidir. Ameliyatınız öğleden sonra ise ameliyattan 4 saat öncesinde sadece su içebilirsiniz.
Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Süreç
Ameliyat sonrasında ağrı az yada çok olmaktadır. Ancak ağrı kesicilere yanıt vermeyen ve dayanılmayacak kadar ağrılar beklenmemektedir. Özellikle yeni teknolojik teknikler ile yapılan ameliyatlarda (tur ve piezo kullanımı) ağrı minimal olmaktadır.
Ameliyattan sonra burnunuzda delikli silikon tamponlar olacaktır. Bu tamponlar delikleri kan ve pıhtı ile tıkanmadığı taktirde ameliyat sonrasında burnunuzdan nefes almanıza izin vermektedir.
Yaklaşık olarak 15 gün çift yastıkla yatılmalı, öne eğilerek iş yapmaktan kaçınmalı ve yatarken de mümkün olduğunca düz yatılmalıdır. Yan da dönülebilir fakat burnunuzun yastığa dememesine dikkat etmek gerekmektedir.
Ameliyat sonrası alçınız suya dayanıklıdır fakat yine de bilerek burun üstüne su demesini istemiyoruz. Bantlar yumuşarsa burun kalıbınız çıkabilmektedir. Ameliyat sonrası banyo yapılmasına engel yoktur. Öncelikle saçlar kuaför yıkaması gibi geriye atılarak yıkanır, suyu akıtıldıktan sonra kalkıp vücut temizlenerek banyo yapılabilmektedir.
Ameliyat sonrası ilk 1-2 gün burnundan kanla karışık bıyık üzerine doğru akıntı olması normaldir. Burun deliklerinin önünde bu sızıntıları emmesi için küçük bir gazlı bez
olacaktır, sızıntı bitene kadar ara ara kirlendikçe değiştirebilirsiniz.
-
Ameliyatın 3. gününe kadar şişlikler bir miktar artabilir ve 3. gün sonunda düzelmeye başlar. Genellikle gözlerin kapanmasına neden olmayacak kadar şişlik ve bazen morluk görülebilmekle birlikte endişe etmeye gerek yoktur ve bu görüntü ameliyat sonrası 1. Haftasında neredeyse tamamen kaybolmaktadır.
-
Ameliyat sonrası ilk 2 ay burundaki iyileşmekte olan bölgeler, kabuklar ve biriken akıntı nedeniyle burun tıkanıklığı yaşanabilir. Burun yıkama ve nemlendirici damlaları düzenli kullanmanız bu süreci rahat atlatmanızı sağlayacaktır. İyileşme süresince bu tıkanıklık azalacak ve burun normal sağlığına kavuşacaktır. Ameliyat sonrası ilk bir ay çok sert burun temizliği yapılmasından kaçınılmalıdır.
-
Ameliyat sonrası bir hafta süreyle aspirin gibi kanamayı arttırma riski olan ilaç kullanmayınız. Ameliyat sonrası bir hafta tütün ve alkol ürünleri tüketilmemelidir. Burunda beklenmedik yoğun bir kanama, yüksek ateş, beklenmedik bir ağrı olduğunda bizi bilgilendiriniz.
-
Tamponlarınız alınıncaya kadar aşırı sıcak her türlü çay, kahve ve çorba gibi gıdaların yiyip içmeyin. Yerden bir şey almak gerekirse dizinizi yere koyarak ve öne çok eğilmeden alınız. Sümkürmeyiniz. Öne eğilmeyiniz. Ağır kaldırmayınız.
-
Ameliyattan yaklaşık 2 hafta sonra tempolu yürüyüşlere başlayabilirsiniz fakat bir ay süreyle ağır spor yapmayın, burnunuza darbe almayın, sauna gibi yüzünüze kan akışını arttıran sıcak ortamlarda bulunmayın.
-
Ameliyattan sonra 2 ay süreyle gözlük kullanmayınız, şişlik yoksa ertesi gün şişlik varsa 3. günden sonra lens kullanabilirsiniz.
-
Ameliyattan sonra 2-3 ay süreyle güneşten korunmak için 50 faktör veya üzeri güneş kremi göz altları ve burun bölgesini içerecek şekilde kullanınız.
-
Havuza ya da denize dalış yapmak burunda şekil bozukluklarına neden olabilecek bir davranış olmasından dolayı bu tarz girişimlerde bulunulmamalıdır. (Ortalama 2 aylık bir süreç)
-
Alkol ve sigara gibi alışkanlığı olan hastalar da iyileşme sürecinde bu maddelerden uzak durmalıdırlar. Alkol ödemi arttırıp iyileşme sürecini
geciktirmekte, ödeme bağlı komplikasyonlara (kalıcı istenmeyen görüntüler) neden olabilmektedir. Sigara ise dokuların beslenmesini bozup özellikle revizyon hastalarda çok ciddi ve geri dönüşümsüz cilt sorunlarına neden olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki ameliyat ne kadar başarılı geçerse geçsin, ameliyat sonrası süreç iyi geçirilmezse tüm emekler boşa çıkabilmektedir. -
Samsun Burun Estetiği Fiyatları
-
Samsun Rinoplasti
-
Samsun Burun Estetiği